Vilken är din favoritsport?

By Date: 2021/01/28 in Fotboll, Hockey

Vissa människor gillar lagsporter, medan andra föredrar individuella idrotter. Så finns förstås också de som har mer nischad smak och gillar sådant som undervattensrugby, lerduveskytte eller nordisk kombination.

Populära lagsporter

Tidningarnas sportsidor domineras ofta av rapportering om ishockey och fotboll. Det är idrotter som har en stor plats i många människors hjärtan. Många som följer utländska lag drömmer om att få se sina älsklingar spela på hemmaplan. Vad kan väl vara härligare än att få heja fram sitt lag i en matchtröja från Supporters Place?

Individuella idrotter

Andra människor föredrar individuella idrotter, där friidrott och längdskidåkning är bland de allra folkkäraste. Att slå sig ner framför Vinterstudion en lördagsmorgon med en kopp kaffe och lyssna på Johanna Ojalas kunniga kommentarer och följa åkarnas framfart i spåret är en höjdpunkt för många sportintresserade. Och att se en svensk ta medaljer och sätta världsrekord i stavhopp är inte det sämsta.

Smala idrotter

Det är också roligt med smala, nischade idrotter som man kanske bara får se en gång vart fjärde år i samband med olympiska spel. Hit hör bland annat nordisk kombination där längdskidåkning kombineras med backhoppning. På Sveriges Olympiska Kommittés hemsida kan du läsa mer om nordisk kombination.