Vikten av rätt träningskläder

By Date: 2015/09/29 in Träning

När man först börjar komma igång med träning är det väldigt vanligt att man bara tar några plagg man redan äger och använder dem, men det kan faktiskt vara en bra idé att se till att man har lämpliga kläder beroende på vad det är man tränar.

Kläderna är egentligen en del av träningsutrustningen och de som marknadsförs åt, till exempel, löpare, kan ofta vara lämpade just för denna typ av träning.

Låt oss fokusera något på just skor. Ska man ut och jogga eller springa är det verkligen inte rekommenderat att man tar vilka skor som helst, speciellt inte ett par gamla joggingskor man har haft liggandes djupt inne i garderoben. Skor är något som faktiskt åldras och definitivt slits med användning. För att kunna jogga eller springa säkert är det viktigt att man har en bra dämpning i skorna, men man bör även vara väldigt kritisk när det kommer till passformen, endast en riktigt bra passform är god nog för att skydda fötterna.

Sedan är det ju även viktigt att se över resten av kläderna man har på sig när man tränar. Idag har vi mycket bättre möjligheter att hitta bra träningskläder än vad man hade för 10-20 år sedan. Detta är mycket tack vare bättre teknologi och kunskap, vilket bland annat har lett till material som kan plocka upp vätska från kroppen och fortfarande kunna andas. Tar man bara på sig en gammal bomulls t-shirt kommer man snabbt inse hur dåligt vissa material är för träning.