Uppgradera cykeln

By Date: 2016/09/27 in Cykel

Även om man kanske inte är den mest seriösa cykelentusiasten är det möjligt att man någon gång tittat på vissa delar av cykeln och funderat på att byta ut den. Helt enkelt uppgradera den till en bättre version av sig själv.

cykel_118533301

Det finns en hel del saker på en cykel som kan bytas ut. De vanligaste är ju att folk byter sadeln till något de finner vara mer bekväm eller byter styre för att exempelvis få ett bockstyre. Men detta skrapar bara ytan på det som kan bytas ut.

Självfallet måste man ju tänka på att inte allt man byter ut är för att man vill ha något bättre utformat eller liknande. Ibland handlar det helt enkelt om en cykel där något gått sönder eller bara slitits ned tills man helt enkelt behöver en ny. Oavsett anledningen är det inte svårt att hitta det man behöver för att byta ut både det ena och det andra.

Det finns även fall där man inte nödvändigtvis byter ut en komponent mot en annat utan man köper i stort sett ett tillägg. En populär sådan bland de som tränar med cykel har på senare år varit effektmätare. Många använder detta när de tränar intervall då det syns tydligt om man ligger på rätt nivå.

Behovet att bättre delar beror ju först och främst på hur mycket cykeln kostade när man först skaffade den. Det är fullt möjligt att man köpt en cykel som är långt från det värsta vrålåket möjligt och sedan successivt bytt ut delar för att få en bättre cykel allt som allt. Lägger man dock seriösa pengar på cykeln är det mer troligt att man byter saker rent av tycke och smak. Det finns även de som byter ut komponenter av rent estetiska skäl.