UFC – MMA:s högborg

By Date: 2015/04/16 in MMA, Sport

Kampsportsorganisationen UFC har på ungefär ett årtionde vuxit ut från sitt gamla tonårsrum och huserar numera i MMA:s högborg. En sport som förr bara intresserade ett fåtal hardcore-fans, har idag slagit rot om den gigantiska massan, med trogna följarskaror runt om världskartan. Det finns heller inget som tyder på ett minskat intresse eller tillbakagång för sporten, som var dag bryter ny mark och nya framgångar.

Forest Griffin

UFC (Ultimate Fighting Championship) har klarat sin hemläxa och har under de senaste åren lyckats omvända många som tvekat över sporten. Man har gått och blivit rumsren i allmänhetens ögon, något som man till viss del lyckats med genom att strama till sitt regelverk ytterligare och genom att noga se till så att deras fighters får nog tid för att återhämta sig från potentiella skador mellan matcherna.

En av de som gjort mycket för sporten under åren då vinden inte bara blåste ut rätt håll är Forest Griffin. Han lyckades säkerligen genom sin lugna och jordnära framtoning övertyga många tveksamma tittare att det faktiskt rörde sig om en seriös sport och inte om makaber misshandel män emellan.

Något som vi ser som väldigt positivt är det faktum att även damerna börjat få stor exponering inom organisationen. Det har arbetat hårt för att få sin chans att kunna leva på sporten och idag är detta en möjlighet för ett par lyckosamma utövare. Den starkast lysande kvinnliga stjärnan är Ronda Rousey, mästarinna i bantamvikt, som ofta är uppe till diskussion på nätet, om huruvida hon till och med skulle klara av manliga utövare.