Två fotbollslag i staden

By Date: 2015/01/16 in Fotboll, Sport

Att invånarna i världens städer är stolta framhejare till sina sportlag är ingen hemlighet och att ha ett lag på regional toppnivå, eller ett lag som rent av nått internationella framgångar, är inte alla av oss unnat. Det smått otroliga är att vissa till och med lyckats med bedriften att husera inte bara ett, utan två sådana lag i en och samma stad. I denna artikel kommer vi dock fokusera på de städer där vi kan hitta två internationellt erkända fotbollslag.

Fotbollsstadium

Manchester – England

I staden Manchester, beläget av den nordvästra delen av England, hittar vi de två fotbollslagen Manchester United och Manchester City. Manchester United är historiskt det av de båda lagen som röjt flest internationella framgångar. Saken är till och med den att de bedrifter United historiskt sätt sett utfört skulle ta ett flertal år av fortsatta internationella framgångar för att City skulle lyckas komma ikapp sin konkurrent. Det senaste åren har dock City varit minst lika mycket i strålkastarljuset som United och i skrivande stund finns det inget som tyder på en förändring på den fronten.

Milano – Italien

Vid den lilla floden Olona, i regionen Lombardiet i norra Italien hittar vi staden Milano. Milano är Italiens näst största stad och här huserar klubbarna AC Milan och Inter. Båda dessa är två anrika klubbar i Italiensk fotbollhistoria och enbart Juventus har genom årens lopp lyckats sampla ihop fler ligatitlar än Inter och Milan.

Madrid – Spanien

Förflyttar vi oss till Spaniens huvudstad Madrid, finner vi Atletico Madrid och Real Madrid, två storklubbar i La Liga. I förra champions league finalen befann sig de båda på planen i kamp om titel., Ett klart bevis på deras kvalitéer inom sporten.

Om du är intresserad av supporterprylar från någon av lagen rekommenderar vi att ta en titt på supporterprylar.se. De har ett stort utbud av kända lag inom olika sporter, inte bara fotboll.