Sport som en upplevelse

By Date: 2019/03/11 in Sport

För somliga är sport en livsstil, för andra är det mer något som är en sidoaktivitet eller bara något de vänder sig till någon gång emellanåt. Men något nästan alla har gemensamt är sport som en upplevelse. Medan vi ofta upplever sport på distans genom en tv, datorskärm, surfplatta eller mobil är det många som är överens om att det inte går att jämföra med att faktiskt vara på plats.

Sport som en upplevelse är därför en väldigt stor industri idag och det låter företag som GO Sport Travel existera och även frodas genom att sälja praktiska sätt att få dessa upplevelser. Somliga sporter kommer så klart vara vanligare än andra. Större sporter har alltid större dragning och i regel är också bättre utrustade att hantera större publiker.

Men nästan oavsett vilken sport man har som passion finns ofta en chans att uppleva den på plats. Sporter som fotboll, ishockey och alla andra som mer eller mindre är omgiven av färdigbyggda sittplatser är också de vanligaste valen för de som vill vara på plats. Men även andra sporter som golf, rally och liknande ger möjligheten till åskådare att ta sin plats och verkligen få chansen att uppleva det.

Att åka på en sportresa för sin favoritsport är något man verkligen borde ge sig själv chansen att prova på. Och det behöver inte ens betyda att man reser halvvägs över världen för att få denna upplevelse. Om sporten utövas lokalt eller åtminstone i landet är det något man borde prova på. Även ett stort fan av ett lag som Arsenal har troligtvis en uppskattning för själva sporten i sig och kan fortfarande finna ett stort nöje i att se sporten spelas live även om det inte involverar lag man själv är lika investerad i.