Spel på sport

By Date: 2013/08/05 in Sport

I Sverige har spel på sport i olika former alltid varit populärt. I Sverige finns i huvudsak två aktörer, Svenska spel och ATG.

1x2

Det mest kända av alla spel och som nog alla känner till är Stryktipset som funnits ända sedan 1934. Det hela går ut på att tippa rätt resultat i 13 olika fotbollsmatcher. Från början innehöll raden endast tolv matcher, vilket ändrades 1969. Sedan 1978 kostar varje tippad rad en krona. Genom åren har en rad olika varianter funnits på Stryktipset som till exempel Italienska stryktipset, Europatipset samt Brasilianska stryktipset. För att lära dig allt om Stryktipset och få tips på hur du knäcker koden om hur du ska pricka in 13 rätt, så kan du besöka den svenska sport och spel-communityn, Svenskaspelare.com, här finner du även massor av nyheter inom sportens värld, i synnerhet om fotboll.

En annan sport som länge varit populärt att spela på är hästsport. ATG, som står för spel på hästar i Sverige, omsätter varje år över 10 miljarder kronor. Det kanske mest kända spelet på hästar är det så kallade V75, som funnits sedan 1993 och som med undantag för vissa helger alltid körs på lördagar. I V75 gäller det att tippa rätt häst i sju lopp, men även rätt tips i sex eller fem lopp kan ge vinst. Dessutom finns även dagliga spel som V5 och Dagens Dubbel samt V86 som avgörs på onsdagar.

Utöver är det även möjligt att spela hos en rad olika aktörer på nätet. Numera går det att spela på i princip allt ifrån resultat och vilket lag som vinner ligan till vem som gör första målet och i vilken minut målet görs. Det går även bra att spela på andra sporter än traditionella lagsporter, som till exempel friidrott och golf.