Serie A

By Date: 2013/12/06 in Fotboll

Serie A, eller lega-calcio som den också kallas, är den italienska högstadivisionen för fotboll. Ligan är på många sätt klassisk, med klassiska spelare, klassiska lag och klassiska tränare genom tiderna. För tillfället ligger man sett till popularitet något efter den engelska och den spanska ligan, men nog finns det kvaliteter här att titta på, alltid.

Serie A

Jämnt i toppen

Om man i den italienska ligan ska försöka förutspå och försöka tippa en vinnare av serien så brukar det i regel handla om en handfull lag som man har att välja bland. Och om man ska tro den stora bettingsajten Betsafe.com så är det heller inte någon skillnad denna säsong. För sett till oddsen på hemsidan så är det även i år en kamp mellan storlagen Juventus, Roma, Milan, Inter och, det måhända lite mindre tippade, Napoli.

I skrivande stund är det Juventus som leder serien på 37 poäng, men som följs tätt efter av tvåan Roma som endast ligger tre poäng bakom, och trean Napoli som ligger ytterligare tre poäng bakom i toppstriden.

Svänger på spelarmarknaden

Hur ligan kommer sluta är, och kommer förmodligen dock vara ovisst ända in i slutomgångarna. Detta inte minst eftersom det verkar svänga en del på spelarmarknaden. Enligt Aftonbladets Serie A-blogg så verkar exempelvis Napolis mittback och kapten, Paolo Cannavaro, 32 vara på väg att istället hamna i Inter som idag ligger tätt efter Napoli i toppstriden. Notera att Paolo inte är att förväxla med sin bror Fabio Cannavaro, en spelare som efter världsmästerskapen 2006 blev utsedd till världens absolut bästa fotbollsspelare.

Om vi ska se till svenskintressen så verkar det som att ledarklubben Juventus har visat intresse för Halmstads 17-årige anfallare Valmir Berisha. Enligt nämnda blogg ska han i en intervju ha gått ut och berättat att  han fått ett konkret erbjudande från Juventus, där han redan kallats för ”den nye Ibra”.