Premier leagues populäraste lag

By Date: 2013/10/21 in Fotboll

Premier league, Englands stolthet och högstaliga i fotboll  – något som inte bara engagerar de engelska fotbollsfantasterna utan även oss här hemma i Sverige. Många av oss har trots det uppenbara avståndet till dess hemmamatcher ett favoritlag i ligan. Sportreturen listar här några, bland oss svenskar, mest populära engelska fotbollslag.

liverpoolLiverpool FC

Med den klassiska låttiteln ”You’ll never walk alone” såväl utanför arenan Anfield, såväl som på klubbemblemet ovanför hjärtat på matchtröjorna, så är Liverpool ett av de allra populära lagen både i England och i Sverige. En bidragande orsak till sin enorma popularitet är givetvis den fantastiska publik som på Anfield sedan televisionen fortfarande var svartvit, varit känd för sin samstämda läktarsång på ”The Kop” som den gamla ståplatsläktaren kallades. Idag är Europas tidigare största ståplats ersatt med sittplatser – som ingen sitter på – alla står upp.

machester unitedManchester United

Sir Alex Ferguson, Wayne Rooney, Old Trafford – behöver vi fortsätta? Nej klubben med stort K och en av de mest populära fotbollsklubbarna i hela världen behöver inte direkt någon närmare presentation. Manchester United är förutom ett av de mest populära, också ett av de mest framgångsrika genom historien. Med tanke på de otaliga titlar i ligan och ligacuper samt vinster i de olika Europeiska turneringar som man vunnit genom åren så är deras popularitet inte direkt överraskande.

machester cityManchester City

Lokalkonkurrenten till United har på senare år när investerare klivit in med åtskilliga miljoner i laget, blivit till ett lag som är med och slåss i toppen av tabellen. Tack vare detta har man också blivit alltmer populära bland fansen runtom i Europa. Mycket beror givetvis på framgången, men en annan huvudorsak är att världsklasspelare tagit plats i laget och med detta så följer även enskilda spelares fans, med till att även supporta det lag som spelaren spelar i.

chelseaChelsea

Likt Manchester City hade Chelsea under ett längre tag gått kräftgång i både ligor och cuper – tills pengarna kom som ett brev på posten. Och sedan oljemiljardären Roman Abramovic kom in i bilden för Chelsea så har man varit ett lag att räkna med. Med ikoner som mittenklippan Frank Lampard och demontränaren José Mourinho så har laget från Londons finare kvarter en självklart stor fansskara även i Sverige.

tottenhamTottenham

Tottenham Hotspur är en annan av de stora fotbollsklubbarna i Engelska Premier League. För tillfället kan det dock sägas att man ligger en bit bakom de ovan nämnda klubbarna sportmässigt (förutom Manchester United då), men i popularitet så är man minst lika stora som de föregående jättarna. Genom åren har man varit framgångsrika både i Europa och i England, även om det nu är över 50 år sedan man vann ligan. Klubben är mycket anrik och har funnits ända sedan 1882!