Premier League

By Date: 2013/12/06 in Fotboll

Premier Leaugue är den högsta divisionen för herrar i fotboll och den pågående säsongen är den 122:a i ordningen. Från föregående säsongs Football Leauges Championship flyttades Cardiff City, Hull City och Crystal Palace upp i Premier Leauge. De ersattes av Reading, Wigan och Queens Park Rangers.

Engelsk fotboll

Ett populärt lag i Premier League är Arsenal som de senaste fem matcherna vunnit alla förutom en mot Manchester United. Hur som helst så leder Arsenal tabellen med Liverpool näst efter. På tredje plats ligger Chelsea och först på fjärde plats ligger Manchester United.

Liverpool ligger strax efter Arsenal i tabellen och till skillnad från Arsenal så har Liverpool de fem senast spelade matcherna även spelat två matcher oavgjort när de mötte Newcastle United och i den senaste matchen Everton. Senast Liverpool mötte Arsenal så förlorade Liverpool med 2-0. Hittills under starten av säsongen har Arsenal gjort 24 mål varav 9 mål är gjorda av Daniel Sturridge och nio mål är gjorda av Luis Suarez.

De resterande två målen bland de bästa målgörarna är gjorda av Steven Gerrard. Vad gäller motsvarande statistik för Arsenal under Premier League-starten så har de också gjort totalt 24 mål. Olivier Giroud har gjort 7 mål och Aaron Ramsey har gjort 6 mål. De resterande bland de bästa målgörarna är Jack Wilshere som gjort två mål