Hockeyallsvenskan

By Date: 2017/10/23 in Hockey, Sport

Sveriges näst främsta hockeyliga bytte nyligen namn till Hockeyallsvenskan och är den liga som ligger strax under SHL. Nivån i ligan är betydligt högre än vad många tror och en hel tidigare SHL-lag huserar för närvarande just i denna division. Detta bäddar för många intressanta möten med en allmän bevakning samt publiksiffror på matcherna som tidigare var ganska ovanligt på denna nivå.

Hockeyallsvenskan är Sveriges näst bästa hockeydivision, dvs just snäppet under SHL och rankas tack vare detta som en av de tio bästa ligorna i världen. Skillnaden är dock rätt stor rent spelmässigt mellan Hockeyallsvenskan och SHL, något som vanligtvis är enkelt att urskilja. Med det sagt så har de främsta topplagen i Hockeyallsvenskan helt klart förmågan att vinna över ett SHL-lag, något som också händer då och då under matcherna i kvalserien.

Ett väldigt känt svensk hockeylag som ganska nyligen åkte ner i allsvenskan på detta vis är MODO-Hockey, som därefter kämpat hårt för att återigen nå upp till SHL. Denna uppgift har dock visat sig vara relativt svår, då nivån i Hockeyallsvenskan helt enkelt visat sig vara hög. Laget befinner sig just nu någonstans i mitten av tabellen, men har fortfarande tid på sig att eventuellt klättra upp i toppen för att nå till de åtråvärde kvalplatserna. Näst på tur i schemat möter man Tingsryd på hemmaplan i Fjällräven Center, en match som man bör vinna om man tänkt sig vara med i toppstriden av årets tabell.

För närvarande befinner till Timrå och Oskarshamn överst i tabellen, men man jagas tätt av en rad andra lag så som AIK och Almtuna. Det skiljer dock bara 13 poäng ifrån botten till toppen, vilket gör att det fortfarande är en relativt öppen historia om vem som tar hem årets Hockeyallsvenska.

Det känns också roligt att intresset är så pass stort som det är, säkerligen men anledning att man idag har en möjlighet att följa matcher på tv och liknande på helt andra sätt än tidigare.