Fotbollsåret 2015

By Date: 2015/01/15 in Fotboll, Sport

Nu när vintern är som allra mörkast och kallast behöver man all uppmuntran man kan få och varför inte då ta och titta till vad som händer i fotbollsväg under det kommande året.

fotboll i nätet

Våren är alltid intressant för alla fotbollsälskare, dels för att Allsvenskan drar igång i början av april, dels för att de stora ligorna ute i Europa går in i ett avgörande skede. Till det ska läggas ett spännande slutspel i Champions League, i vilken finalen spelas 6 juni på Olympiastadion i Berlin.

Sommaren är verkligen något att se fram emot för alla fotbollsälskare eftersom det kommer att spelas två stora turneringar, dels damernas VM i Kanada som inleds 6 juni med ett svenskt landslag som har stora chanser att gå långt, dels Copa America som inleds i Chile 11 juni med storlag som Argentina, Brasilien och Colombia.

Under 2015 avgörs som bekant också det högintressanta kvalet till nästa års EM i Frankrike. Återstår att se om Sverige lyckas ta sig dit. Mycket kommer att hänga på hur det går i matcherna mot Ryssland och Österrike i början av september.