Fördelar med simning

By Date: 2019/03/29 in Träning

De flesta vet nog om att vi alla behöver röra på oss mer eller mindre för att kroppen ska fungera så bra som möjligt. Tyvärr så är all sorts konditionsträning helt optimal alla individer. Vissa har inte fysiken för att klara av hårda löppass och det gör då nästan mer skada än nytta. Vill du testa något annat än löpning? Då kan simning vara något för dig!


Ger både styrka och kondition

En vanlig missuppfattning är att simning bara skulle vara något för den som är intresserad av att få bättre kondition, det stämmer faktiskt inte. Simning är även en bra träningsform när man vill träna styrka också. För det första så fungerar vattnet som en motvikt och du själv väljer intensiteten, dessutom så tränar du flera muskler samtidigt under ett vanligt simpass.

Ingen dyr utrustning

Jämför man med andra sporter så blir simningen väldigt billig. Förutom att du behöver köpa inträde till ett medlemskap så behöver du inte mer än badkläder för att kunna köra igång. Skulle träningen utvecklas till en sport du vill tävla i så går det förstås att investera i lite bättre badkläder som inte segar ner dig i vattnet, men det handlar fortfarande inte om några större pengar.

Skonsamt

En av simningens stora fördelar är att det inte sliter på kroppen på samma sätt som till exempel löpning hade gjort. På så sätt så lämpar sig simning även bra för den som är skadad och behöver träning under rehabiliteringen.