Crossfit, träning med naturliga rörelser

By Date: 2017/04/10 in Crossfit, Träning

Denna träningsform har verkligen fått sitt fäste och har många utövare i dagens tränings Sverige. Det hela kretsar till naturliga rörelser när man tränar och mycket hämtas från hur man arbetade förr och rörelser som att sitta ned, springa, lyfta och kasta bland annat. Förr så arbetade de flesta med kroppen och man var i ständig rörelse hela dagarna.

Crossfit försöker att variera dessa naturliga rörelser i sin träningsform, grunden är likt hos de flesta som utövar crossfit. Det gäller att variera funktionella rörelsemönster med riktigt hög intensitet. Att uppnå maximalt i sin prestationsförmåga och träna så allsidigt som det bara går. Det fungerar att träna hemma om man införskaffar rätt produkter för crossfit och har bra utrymme för att träna hemmavid.

Man kan även tävla i Crossfit likaväl som i andra träningsgrenar, sedan 2007 så har tävlingar pågått och blivit en stor tävling bland alla andra tävlingar. Inför tävlingarna så får ingen deltagare veta vad som man ska tävla i så det går inte att träna specifikt för någon tävlingsgren utan måste träna allsidigt vilket är lite av grejen med Crossfit. Man måste behärska färdigheter som rörlighet, kondition, uthållighet, styrka, snabbhet, explosivitet för att nämna några.

Crossfit ökar i popularitet men kanske inte passa alla, men det är ju det som är så fantastiskt med alla olika sorters träningsformer som gör att var och en kan välja det som passar. Skulle du vara intresserad av crossfit så kolla upp om det finns något ställe i din närhet där du kan prova på och se om det är något för dig. Lycka till med din träning!