Börja träna

By Date: 2015/11/03 in Sport, Träning

Trots vädret, är det bättre att börja med en ny träningsregim under hösten och vintern. Folk slutar bjuda ut en på grillfester och ölpartaj. Istället drar sig folk tillbaka, gosar upp sig i soffan och stänger av telefonen. Under hösten och vintern har man mer tid över för sig själv och därmed tid att fokusera på sitt eget välbefinnande. 

Det första man alltid ska komma ihåg är att börja försiktigt. Ta hand om kroppen mellan träningarna och skynda långsamt. Om du tar ut dig för hårt kommer du bara bli trött och ogilla motionen, vilket leder till att man slutar motionera. Det är så klart svårt att uppskatta de små vinsterna, men det gäller att försöka uppmuntra sig själv. Efter varje promenad ska man vara nöjd. Har man lyckats jogga några minuter, ska man klappa sig själv på axeln.

Man ska aldrig jämföra sig själv med andra. Om någon sportar förbi i en snabb sprint, ska man komma ihåg att den personen kanske har tränat i i flera år, medan du har precis börjat. Det går inte att jämföra. En annan sak som spelar stor roll är gener och uppväxt. De som är vuxit upp med att sporta, har lättare att hitta tillbaka till sin träningsregim och kondition. Och man ska även ha bra gener. Alla kan träna men blir bra olika fort. Så jämför inte, gör din träning i din takt och var nöjd med dina egna framgångar!