Alla borde prova på yoga

By Date: 2020/07/03 in Träning

Yoga är en träningsform som ämnar träna upp både kropp och sinne. Med det stora antalet yogaformer som finns idag är det något som riktar sig till praktiskt taget vem som helst. Alla kan få något utav yoga och alla borde testa att de det en chans. 

Första steget kommer mest troligt att vara att hitta den form av yoga som passar dig. Då du helst bör låta dina första pass ledas av en riktigt yogalärare kanske du inte har hur stort utbud som helst där du bor. Men då finns det ofta pass kallade nybörjaryoga eller liknande som kan vara lämpligt.

När du sedan vill vidga dina vyer något finns det yoga som fokuserar mer på den mentala, men även väldigt fysiskt krävande yogaformer för de som redan är i riktigt bra form. Utgå från dina förutsättningar och vad du önskar uppnå med din träning.

Men innan du går till ditt första pass bör du se till att kunna komma rätt klädd. Yogakläder kan mycket väl vara mjuka och bekväma kläder du redan har hemma. Men det finns absolut ett värde i att köpa ett bra set anpassat för denna träningsform. Ju mer du tränar desto bättre kommer du uppskatta ordentliga yogakläder.

Du har säkert hört talas om yogamattor också. Även här finns det lite olika varianter och det är inte alltid så enkelt att säga vilken som är rätt för dig innan du faktiskt ha börjat träna. Många yogastudios kan låna eller hyra ut mattor och det är ett bra sätt att testa olika mattor för att hitta en som passar dina behov.